Tech Heroes

Tech Heroes është një projekt multietnik që synon të angazhojë rininë në zgjidhje të problemeve/sfidave të komunitetit përmes krijimeve teknologjike. Më shumë për heronjët tanë

What is Tech Heroes?

Tech Heroes është garë mbi teknologjinë që bashkon komunitetet. Në përpjekje për të përmirësuar komunikimin e të gjitha komuniteteve në Kosovë, IOM së bashku me akademinë jCoders kanë implementuar ‘Tech Heroes’ garë mbi teknologjinë që bashkon të gjitha 6 komunitetet.

Tech heroes 1:
 • 110 pjesëmarrës të ndarë në 13 ekipe
 • 10 ekipe u kualifikuan pas maratonës të mendimit të dizajnit
 • 9 ekipe mbërriten deri tek nata finale
 • 20% të komuniteteve morrën pjesë në grupe
Tech heroes 2:
 • 160 pjesëmarrës të ndarë në 22 ekipe
 • 15 ekipe u kualifikuan pas maratonës të mendimit të dizajnit
 • 11 ekipe mbërriten deri tek nata finale
 • 47% të komuniteteve morrën pjesë në grupe
Tech heroes 3:
 • 177 pjesëmarrës të ndarë në 22 ekipe
 • 14 ekipe u kualifikuan pas maratonës të mendimit të dizajnit
 • 14 ekipe mbërriten deri tek nata finale
 • 45.2% të komuniteteve morrën pjesë në grupe

Tech Heroes u mbajt dy herë gjatë vitit 2019, edicioni i parë u zhvillua nga Janari deri në Mars dhe i dyti filloi në Shtator dhe përfundoi në Shkurt.

Fazat vijuese te programit

Kush mundet te aplikoj

A keni ndonjë ide inovative që ju mund ta zhvilloni me teknologji dhe mund të ndihmoni komunitetin tonë duke e zhvilluar atë? Tech Heroes është i hapur për të gjithë të rinjtë e moshës 15 deri në 24 vjeç, të cilët janë të interesuar të mësojnë teknologji të reja dhe të zhvillojnë idetë e tyre.

Çka përfiton nëse je pjesë e Tech Heroes?

 • Trajnime mbi teknologjinë
 • Kodim të projekteve që implementohen në botën reale
 • Pasurimi i CV me projekte reale
 • Bashkëpunim me eksperta në fushën e teknologjisë
 • Çertifikim i njohur ndërkombëtarisht
 • Socializim dhe kontribut në shoqëri
Gjithçka që duhet të keni për t'u bërë pjesë e Tech Heroes është:
 • Etje për të mësuar
 • Mendje e hapur për ide të ndryshme
 • Dëshirë për të punuar me një ekip

Puna ekipore bën ëndërrën të realizohet

Last edition winners

1st place

Si mund te krijojme nje platforme qe studente te ndryshem me te njejtin interes te takohen ne klubet perkatese me njeri tjetrin per te pasur nje komunikim,njohje dhe material marrje nga te dhenat tona. Si problem tjeter mund te jete se si te rinjte permes platformes sone te gjejne zgjidhje te shumta brenda nje kohe me te shkurter rreth problemeve qe u hasen ne fushat e poshtepermendura. kanë qenë. Dhe kur kjo të ndodhë, çka bëjmë është kërkojmë për dikë që ka aftësitë që na duhen. Është gjë shumë e lodhshme, dhe në fund kur e gjejmë personin, ai nuk është më i afti, por i vetmi që ishte në dispozicion. Për shkak të kësaj, puna nuk është bërë në mënyrë efikase dhe ne përfundojmë të pakënaqur.

2nd place

Qëllimi kryesor i website-it tonë është sjellja e njerëzve nga e ashtuquajtura "shumëllojshmëri", prandaj secili dhe të gjithë duhet të ndajnë talentin e tyre në llojet më artistike, të ndryshme nga arti, muzika dhe më e rëndësishmja kultura. Mendoj se është e nevojshme të përmendet rëndësia e bashkimit ndërmjet komuniteteve që jetojnë në Kosovë. Pavarësisht nga kombi, të kesh përkrahjen e njëri-tjetrit do të jetë pika jonë më e fortë mendore për të qenë analitikë pasi të gjithë jetojmë në të njëjtin vend.

3rd place

A doni të dini të gjithë informacionet mbi koronavirusin për rajonin tuaj? A donit të dini se çfarë masash duhet të merrni për të qëndruar të sigurt? Epo, ne të gjithë duam. Nëse ishte për veten tuaj ose për sigurinë e dikujt tjetër gjatë kësaj kohe të vështirësive. Ju donit të dinit për numrat e rasteve Covid-19 ose si të shmangni marrjen e virusit, por asnjë faqe në internet nuk ishte mjaft e besueshme. Për këtë arsye, ne nuk i marrim informacionet që na duhen dhe në fund zhgënjehemi.

Participants 270

Projects25

Underrepresented communities 40 %

"Asgjë nuk kthehet në realitet derisa të sprovohet”

Apply Now!

jCoders Office & Contact

Bregu i Diellit,
Prishtina
42.651002, 21.167899

info@j-coders.com
+38349111222
+38344111222